Matematik

Potens - afhængig og uafhængig variable

14. juni 2012 af line16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hej.

Jeg skal til mundtlig matematik b eksamen og er derfor ved at forberede mig. Et af spørgsmålene omhandler potens funktioner og dertil lyder et af underpunkterne 

"redegøre for sammenhængen mellem procentvis vækst for afhængig og uafhængig variabel" 

Er der nogle der ved noget om det ??? 

 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af Spinnerr (Slettet)

tror det har noget at gøre med f.eks hvis y=ax^2+bx+c så er y en afhængig variable da y er afhængig af x. hvor x i denne sammenhæng er en uafhængig variabel :) 

 

Held og Lykke :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2012 af mathon

 

                      potens funktion
                                                                        y = b
·xa  x>0

                                                                        y2/y1 = (x2/x1)a

                                                                       (1+rΔy) = (1+rΔx)a

                                                                       (1+pΔy/100) = (1+pΔx*100)a

                        
                           pΔy = ((1+pΔx*100)a - 1)·100                              pΔx = ((1+pΔy*100)1/a - 1)·100


 


Skriv et svar til: Potens - afhængig og uafhængig variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.