Matematik

Differentialligner af første orden

15. juni 2012 af okfint (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg skal til matematik A eksamen snart, og et af de ulige spørgsmål lyder sådan:

- Der ønskes en redegørelse for forskellige typer af differentialligninger af første orden. 

- Din redegørelse skal indeholde bevis for nogle af løsningsformlerne.

 

Det jeg er i tvivl om er hvordan jeg skal starte og derefter bygge emnet op?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Fortæl om de 4-5 forskellige typer (opskriv dem, fortæl om deres egenskaber, og opskriv evt. løsningsformlen) man møder på gymnasieniveau, og vælg så den af dem du synes der er nemmest at bevise. 


Svar #2
15. juni 2012 af okfint (Slettet)

Hvilke 4-5 typer tænker du på her?

er det:

y' = y(b-ay) = ay((b/a)-y)

y' = ay(M-y)

osv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

y' = y(b-ay) har LØSNINGEN ay((b/a)-y)

y' = ay(M-y) har LØSNINGEN m/(1+c.e-kmx)


Svar #4
15. juni 2012 af okfint (Slettet)

ja det ved jeg :)

Men er de to ligninger også differentialligninger af 1 grad?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Okay, du opskrev forkert, så jeg antog at du ikke var klar over det.

Ja, - den afledte funktion (y') er den første afledte til funktionen y. Havde du haft y'', ville det være af 2. grad.


Skriv et svar til: Differentialligner af første orden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.