Matematik

Eksponentielle funktioner

19. juni 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal fortælle om differentialkvotient og stamfunktion for f(x)=b*ax

Hvordan gør jeg det ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

For f(x) = b·ax haves, at differentialkvotienten er f'(x) = b·ln(a)·ax, og at stamfunktionen er F(x) = (b/ln(a))·ax.

Hvad ved du om differentialkvotienter og stamfunktioner i al almindelighed?


Svar #2
19. juni 2012 af brugerjulie (Slettet)

Tusind tak :-) Men jeg havde nu mere tænkt på evt. at bruge tretrinsreglen for at bevise differentialkvotienten. Kan jeg gøre det? og i såfald kan du hjælpe mig på vej med den :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#2

Det kan man godt. Ja, jeg vil gerne hjælpe - ligesom resten af Studieportalens brugere sikkert gerne vil.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af mathon

udgangspunkt

                                         ax = exln(a)        a ∈ R+

                                         (ax) ' = (exln(a)) ' = exln(a)·ln(a) = ln(a)·ax

hvoraf
                                         ax = (1/ln(a))·(ax) '

                                         ax = ((1/ln(a))·ax) '
 

                                        ∫axdx = (1/ln(a))·ax

 

 


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.