Matematik

Eksponentielle funktioner

19. juni 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for eksponentialfunktioner f (x)=b⋅ax . Herunder skal der gives en forklaring af, hvordan formlerne for a og b udledes ud fra to punkter på grafen for f (x) .

 

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til eksamen. Jeg har brug for hjælp.


Svar #1
19. juni 2012 af simonlinn (Slettet)

Er det her nok?

Gør rede for eksponentialfunktioner:

a og b er konstanter/x og y er variable
Hvis a er større end 1 = voksende
Hvis a ligger mellem 0 og 1 = aftagende
a > 0
b>0
a ikke ligemed 1
Kendetegner: y-værdien altid vokser med en fastprocent, for hver gang x vokser med 1.

Herunder skal der gives en forklaring af, hvordan formlerne for a og b udledes ud fra to punkter på grafen for f (x):

Her skal jeg forklare hvordan man finder a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af peter lind

ja netop


Svar #3
19. juni 2012 af simonlinn (Slettet)

men bliver det ikke alt for kort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2012 af mathon

anvendelse
                             halverings- fordoblingsfaktor

                             rentesregning

                             vækst


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#3

Dit svar på spørgsmålet, du trækker, må kun vare 10 min.
Derefter skal du indgå i en dialog med eksaminator og/eller censor. Man bliver altså hurtigt overrasket over, hvor lang tid det tager at svare på spørgsmålet.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.