Matematik
Funktion
04. september 2005 af
Jesp (Slettet)
Opgaven lyder :
Funktionen f er givet ved f(x) = x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1
Bestem en forskrfit:
For en omvendt proportional gælder der y= (k/x)
Så må det være det samme som g(x)= (k/f(x))
???
på forhånd tak
Funktionen f er givet ved f(x) = x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1
Bestem en forskrfit:
For en omvendt proportional gælder der y= (k/x)
Så må det være det samme som g(x)= (k/f(x))
???
på forhånd tak
Svar #1
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
At g er omvendt proportional med f, betyder, at der eksisterer en konstant k (ej 0) således, at
g(x) = k/f(x)
som du selv er inde på. Konstanten k fastlægges entydigt gennem oplysningen: g(2) = 1.
//Epsilon
g(x) = k/f(x)
som du selv er inde på. Konstanten k fastlægges entydigt gennem oplysningen: g(2) = 1.
//Epsilon
Svar #2
04. september 2005 af Jesp (Slettet)
jeg ved altså ikk hvordan den skal løses.. vil du ikk nok forklare mig hvad du vil gøre?
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
