Matematik
Rumfang og integralregning
Jeg skal finde på et eksempel på en udregning af et rumfang vha. integralregning. Er der nogen der kan komme på et godt eksempel, jeg kan bruge? Jeg synes nemlig det er en anelse svært at finde på et, da jeg ikke helt forstår formlen for rumfanget.
Svar #1
21. juni 2012 af mathon
1. grundbetragtning:
tegn et koordinatsystem
indtegn et kontinuert kurvestykke med ligningen y = f(x)
vælg en vilkårlig x-værdi
tegn linjestykket fra (x,0) til (x,f(x))
når kurven drejes 360º om x-aksen bliver f(x) radius i en cirkel med arealet π·f(x)2
Svar #2
21. juni 2012 af d09 (Slettet)
Vil det sige, at hvis jeg sætter x til at være 2, så er det en lineær funktion, som rammer x-aksen på 2 og y-aksen på to? Og når den drejes 360 grader, udgør den lineære funktion radius'en i cirklen?
Hvis det er rigtigt, hvordan udregnes: pi * f(x)2 så?
Svar #3
21. juni 2012 af mathon
2. grundbetragtning:
når der i stedet for selve den vilkårlige x-værdi ses på et snævert inteval Δx omkring
den vilkårlige x-værdi, fås ved en 360ºs drejning om x-aksen en flad cylinderskive
med fladeareal π·f(x)2 og højde/tykkelse Δx.
Cylinderskivens rumfang bliver derfor
ΔV = π·f(x)2·Δx
Svar #4
21. juni 2012 af mathon
3. grundbetragtning:
når du ser på et interval [a,b] som fininddeles i en række underintervaller
[xi,xi+1] af samme bredde Δx
har du under almene betingelser
for
Δx → 0
det opsummerede rumfang V = ∑ΔV approksimerer sig til
middelsummen
V = a∫bπ·f(x)2dx = π·a∫bf(x)2dx
Skriv et svar til: Rumfang og integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
