Matematik

isolering - skulle vist være ret nemt!

04. september 2005 af nicko-v (Slettet)
Heeeej!

Har en ligning hvor jeg skal isolere "i".

Formlen ser ud som følgende:

72 = 10 * log (i/10^-12)

Jeg har så divideret 10 over på den anden sige:

72/10 = log(i/10^-12)

Men er så lidt på bar bund lige nu...

Er der nogle, som kan knække den?

Nicko-V

Svar #1
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

tror jeg har fanget den... Glemte lige logaritme-reglerne :D

den ser vist ud som følgende:

72/10 = log(1) - Log(10^-12)

Kan det passe?


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2005 af allan_sim

#0. Den inverse funktion til log(x) er (i gymnasiesammenhæng) 10^x. Så du kan komme videre med

72/10 = log(i/10^(-12))
10^(72/10) = i/(10^(-12))

Kan du selv fortsætte herfra?

Svar #3
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

Edit:

tror jeg har fanget den... Glemte lige logaritme-reglerne :D

den ser vist ud som følgende:

72/10 = log(i) - Log(10^-12)

(72/10)/log(10^-12) = log(i)

Kan det passe?


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2005 af KayDK (Slettet)

72 = 10 * log (i/10^-12)
7.2 =log (i/10^-12)
10^7.2 =i/10^-12
i = 10^7.2 * 10^-12

Svar #5
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

#2

er ikke helt med på hvad der sker :S

hehe


Svar #6
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

#4

Ahhh

Nu er jeg med... og til #2 - nu forstår jeg hvad du mente!

Tak skal i have :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2005 af KayDK (Slettet)

Så lidt bare du forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Nu forsvandt i'et helt; der skal stå log(i) i stedet for log(1). Men der er såmænd ingen grund til at anvende den logaritmeregneregel.

Bemærk, at i/10^(-12) = i*10^12

Hvad vil du da gøre fra dette skridt af;

72/10 = log(i*10^12) ?

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Tja, det er så, hvad det koster at være uopmærksom i ungefär 4 minutter :-)

//Epsilon

Svar #10
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

#8

Hvis jeg nu bruger din metode og siger 10^12 og IKKE 10^-12... Så bliver det nogle volsomme tal... er du sikker på minus'et forsvinder?


Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#10: Der er ikke noget som helst, der forsvinder. Du skal bare identificere, at

1/10^(-12) = 10^(12)



72 = 10*log(i/10^(-12)) <=>

7,2 = log(i*10^(12)) <=>

10^(7,2) = i*10^(12) <=>

i = 10^(7,2)/10^(12) = 10^(-4,8)

Det er præcis det samme som

i = 10^(7,2)*10^(-12)

//Epsilon

Svar #12
04. september 2005 af nicko-v (Slettet)

jeg takker af hjertet :D

Fortsat god weekend :D

Skriv et svar til: isolering - skulle vist være ret nemt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.