Matematik

ulige funktioner... hjælp skal afleveres imorgen tidligt

24. juni 2012 af 123456ata (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har læst i matematik bogen og kan stadig ikk finde ud af det..

jeg ved at en funktion kaldes ulige hvis der for alle x gælder f(-x)=-f(x).

1. men hvilken symmetri er fælles for alle ulige funktioners grafer?

2. mindst 2 eksempler på ulige funktioner.?

3. så skal jeg vise at for en vilkårlig funktion f er funktionen ulige, u(x)=½(f(x)-f(x)).

4. derefter skal jeg bestemme u(x) for funktionen. f(x)=x^2-3x+2

på forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af mathon

3. så skal jeg vise at for en vilkårlig ulige funktion f er  u(x) = ½·(f(x) - f(-x)).


Svar #2
24. juni 2012 af 123456ata (Slettet)

stort hjælp....


Skriv et svar til: ulige funktioner... hjælp skal afleveres imorgen tidligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.