Matematik

Stykkevis lineære funktioner

15. juli 2012 af cre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har vedhæftet en opgave med opgave formulering, og det jeg selv har lavet. Mit spørgsmål er til opgave b), og hvordan jeg løser den. For jeg går udfra, at jeg skal bruge den forskrift jeg lige har fundet, men synes bare ikke, jeg får noget, som virker som et korrekt svar.

Håber der er én, der kan give et hurtigt svar på, hvordan det skal løses. :)

Vedhæftet fil: Matematik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan er du nået frem til forskrifterne i a) ? hvorfor fratrækker du 2560, 14400, hhv. 34400 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som jeg læser opgaven, er forskriften for f(x) givet ved

f(x) = 0,08·x , for x ≤ 32000 ,

f(x) = 0,45·x , for 32000 < x ≤ 200000 ,

f(x) = 0,55·x , for x > 200000

Men hvis meningen faktisk er den, at man betaler 8% i skat af de første 32000 kr, derefter 45% i skat af den del af indkomsten, der er mellem 32000kr og 200000kr, og endelig 55% i skat af den del af indkomsten, der er over 200000kr, ser forskriften således ud:

f(x) = 0,08·x , for x ≤ 32000 ,

f(x) = 32000·0,08 + (x - 32000)·0,45 = 0,45x + 2560 - 14400 = 0,45x - 11840 , for 32000 < x ≤ 200000 ,

f(x) = 32000·0,08 + (200000 - 32000)·0,45 + (x - 200000)·0,55 = 0,55·x - 31840 , for x > 200000

I b) beregner man så f(x) for x = 300000 og beregner (f(x)/x)·100% for x = 300000 .


Svar #3
15. juli 2012 af cre (Slettet)

Ved den første:

De 0,08x fordi man betaler 8 % i skat.

Og jeg fandt frem til 2560 ved at sige: (32000*8)/100=2560

 

Den anden:

De 0.45x fordi man betaler 45 % i skat

Dernæst (32000*45)/100=14400

 

Den tredje:

0.55x for de 55 % i skat

Derefter 200000 - 32000 = 168000

 (168000*45)/100=75600

Og så gjorde jeg som ved nr. 1 og 2:

(200.000*55)/100=110000

men trak ovenstående 75600 fra: 110000-75600=344000

 

Og ja, det er sådan jeg er kommet frem til de tal. Du må endelig rette mig, hvis det er forkert gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Men der skal da ikke trækkes noget fra i forskriften for x ≤ 32000 . Man betaler her 8% i skat, dvs 0,08·x . Hvis du trækker 2560kr fra, som er 8% af de 32000 , bliver f(x) jo negativ for x ≤ 32000 . Men se forskriften i den sidste halvdel i #2.


Svar #5
15. juli 2012 af cre (Slettet)

Ja okay, det kan jeg godt se er forkert! Er bare slet ikke nede med det her matematik. :(

Men dvs. at manden i b) skal betale ca. 44,39 % af sin indkomst i skat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det finder jeg også, hvis opgaven skal fortolkes som angivet i sidste halvdel i #2.


Svar #7
15. juli 2012 af cre (Slettet)

Super! Tak for hjælpen, nu er jeg endelig færdig for i dag.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juli 2012 af zizoudona (Slettet)

Er I sikre på, at der ikke skal stå 38 % i stedet for 8 %


Skriv et svar til: Stykkevis lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.