Kemi

beregn den formelle koncentration af ammoniumchlorid i denne opløsning

30. juli 2012 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Denne opgave omhandler to uorganiske ionforbindelser (salte).
I tabellen nedenfor er angivet styrkekonstanter (25 °C) for en række korresponderende syre-base par.

                              KS       mol/L                            KB   mol/L

                              NH4+
                             5,62 · 10−10

                                                                                 NH3
                                                                                1,78 · 10−5


                               HCO3−
                              4,79 · 10−11
                                                                                    CO32−
                                                                                    2,09 · 10−4

                                HCl
                                Ca. 1 · 107
                                                                                    Cl−
                                                                                   Ca. 1 · 10−21

I en vandig opløsning af ammoniumchlorid måles pH til 5,1.

B) Beregn den formelle koncentration af ammoniumchlorid i denne opløsning.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2012 af mathon

            
      NH4+ (aq) er en svag syre

                          pKs = -log(5,62 · 10-10) = 9,25

                          pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

                          cs = 10pKs - 2pH

                          cs = 109,25 - 2·5,1

                         


Skriv et svar til: beregn den formelle koncentration af ammoniumchlorid i denne opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.