Matematik
vektorer! hurtig hjælp, tak!
05. september 2005 af
john vs. jon (Slettet)
l: (x y)=(0 3)+t(1 -3) , A(4,1) og Pt=(t (3-3t))
bestem t så vektor PtA er vinkelret på l, og benyt resultatet til at bestemme koordinatsættet til det punkt P på l for hvilket vektorPA er vinkelret på l.
- altså har ville jeg tage retningsvektoren fra l og så sige:
vektor PtA: ((4-t) (-2+3t)) * (1 -3) = 0
men så ved jeg ikk hvordan man bestemmer koordinatsættet det P??
har brug for hjælp hurtigt!
bestem t så vektor PtA er vinkelret på l, og benyt resultatet til at bestemme koordinatsættet til det punkt P på l for hvilket vektorPA er vinkelret på l.
- altså har ville jeg tage retningsvektoren fra l og så sige:
vektor PtA: ((4-t) (-2+3t)) * (1 -3) = 0
men så ved jeg ikk hvordan man bestemmer koordinatsættet det P??
har brug for hjælp hurtigt!
Svar #1
05. september 2005 af Samuel (Slettet)
'...og benyt resultatet til at bestemme koordinatsættet til det punkt P...'
Svar #2
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Lettere akavet opgaveformulering efter min mening.
Kort og præcist menes følgende:
" Bestem t således, at (vektor)PtA er vinkelret på l og bestem dernæst for dette t koordinatsættet til punktet Pt. "
//Epsilon
Kort og præcist menes følgende:
" Bestem t således, at (vektor)PtA er vinkelret på l og bestem dernæst for dette t koordinatsættet til punktet Pt. "
//Epsilon
Skriv et svar til: vektorer! hurtig hjælp, tak!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
