Matematik

Fra månedlig til årlig rente?

04. august 2012 af Hijsa

Hej :)

Hvis man nu fx. skulle bestemme den månedlige rente hvis den årlige rente var på 30 % hvordan gør man så?

Jeg har desuden også lavet en opgave hvor jeg skulle bestemme den årlige rente, hvis den månedlige rente var på 2 %. Jeg brugte formlen:

(1+r)n = 1+R

Er det en korrekt formel at bruge? Jeg fik det til 26,82 % nemlig. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, hvis der tilskrives rente månedligt. Man finder den effektive månedlige rente ud fra den årlige rente, eller omvendt. Benyt den samme formel til at løse for r:

1+r = (1+R)1/n


Svar #2
04. august 2012 af Hijsa

Er det så rigtigt at:

r = (12√1,30)-1

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Skriv det tydeligt som

r = (12√1,30) - 1 eller

r = 1,301/12 - 1


Svar #4
04. august 2012 af Hijsa

Okay, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2014 af emilmc (Slettet)

måndelig rente = (12√årlig rente) -1 

er det rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Læs indlæggene ovenfor. Hvis den årlige rentesats er R, er den månedlige rentesats r da bestemt ved

        1+r = (1+R)1/12 ,

       r = (1+R)1/12 - 1 = 12√(1+r) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2017 af mathon

   

       \small r=\left (1+R \right )^{\frac{1}{12}}-1=\sqrt[12]{1+\mathbf{\color{Red} R}}-1


Skriv et svar til: Fra månedlig til årlig rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.