Kemi

Beregning af forskydning

08. august 2012 af Chp4272 (Slettet)

Jeg er usikker på, om min fremgangsmetode er korrekt i beregning af denne forskydning (Voluminet af en blanding halveres, hvormed stofmængdekoncentrationerne fordobles):

Jeg har vedhæftet et dokument med udregningen, som oprindelig er foretaget i Maple. Derfor ser opstilling måske lidt kaotisk ud, men jeg håber det kan overskues alligevel :)

På forhånd tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Opgave 19.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2012 af vejgeh (Slettet)

Husk at der skal stå (0.0358 + 2x)2 over brøkstregen i din andengradsligning, fordi der dannes 2 NO2 pr. mol N2O4 ..


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2012 af mathon

c)
     stofmængdekoncentrationer i genetableret  ligevægt

     [N2O4] = (0,2 M) + x            [NO2] = (0,0358 M) - 2x

      uden enheder
                                 (0,0358 - 2x)2 / (0,2 + x) = 0,003204   og     0<2x<0,0358              

                                 solve((0,0358 - 2x)2 / (0,2 + x) = 0,003204,x) | x>0 and 2x<0,0358

                                 x = 0,005091

hvoraf
     [N2O4] = 0,2051 M            [NO2] = 0,02562 M      (4 betydende cifre)
 

 


Svar #3
08. august 2012 af Chp4272 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregning af forskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.