Kemi

Kemi Aflevering : Blandet

06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)
Okai. Jeg har en kemi aflevering her, som jeg ikke har fået helt styr på, så derfor vil jeg da gerne ha' lidt hjælp :)

Jeg har oploadet min aflevering på:
http://autografjagten.dk/KeAfl02.doc

Opgaver, som jeg gerne vil have hjælp til og/eller er usikre omkring er:

Aug 1999, Opgave 1a: n(C2H5OH) ?
Aug 1999, Opgave 1b: reaktionsskema ?
Maj 2000, Opgave 1b: beregning af pH - formel?
Maj 2000, Opgave 3a: har ikke lavet endnu
Maj 2000, Opgave 3a: har ikke lavet endnu

I må meget gerne tjekke resten af opgaverne også og fortælle, om der er ting, der skal rettes. På forhådn tak :)

Svar #1
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Har skrevet 'Maj 2000, Opgave 3a' til :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2005 af frodo (Slettet)

aug 99, 1:
a)
n(C2H5OH) = n(C6H12O6) / 2
er forkert. der dannes dobbelt så meget ethanol, som der er glukose

b)
hvor mange sure protoner er der i vinsyre molekylet? De afgives jo ved titreringen..

maj 2000:
1b)ja, den er vel god nok, men der savnes et ordentligt atgument for baseegenskaben. Fx er amid-bundne Nitrogenatomer jo ikke basiske.. Konklusionen er altså at det ikke er alle Nitrogenatomer der inducerer basicitet

3a) hvor stor en stofmængde af natriumsulfit, må man så tilsætte?

Svar #3
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

sure protoner? Øhh... altså der er to OH-grupper samt 2 COOH-grupper, men afgiver alle fire grupper deres protoner?

Og har rettet aug 99 a. tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2005 af frodo (Slettet)

dette må stå i din bog..

Svar #5
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

ærligtalt - så har jeg aldrig hørt om sure protoner :s

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2005 af frodo (Slettet)

sure protoner er de protoner, der vil reagere surt i vandig opløsning. Dvs fx H'et i COOH-gruppen

Svar #7
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Oki... jeg prøver altså lige at kigge i den kemibog. Kan da heller ikke passe, at det ikke står der i. Men altså, 2 H'er afgives...

C4H6O6 (aq) + 2OH- => C4H4O62- + 2H2O

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2005 af frodo (Slettet)

ja, sådan må det være.
Man kunne godt sige, at OH-protonerne reagerer surt i vandig opløsning, meenn.. Der skal en del til for at vriste de protoner fra, så det ville jeg ikke medtage

Svar #9
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Okai. Nu har jeg 'lavet' opgaven med syreindholdet og jeg får den til 1,32 g vinsyre/L. ? :o

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2005 af frodo (Slettet)

lige knap. du mangler vist en faktor 10. Du skal gange de 20mL med 50 ikke 5 ;)

Svar #11
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Damn. Jeg syntes egentlig også, at de 1,32 g vinsyre/L var ret lidt. hehe :P

Opgave maj 2000 3a - kommenterede du før eller efter, at jeg havde lagt min resultater op til den opgave? :o

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. september 2005 af frodo (Slettet)

3a +b ser rigtig nok ud..

Svar #13
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Hehe... nu kan du så ikke vide det, men i opgave 3b skal man angive hvilke atomer, der henholdsvis oxideres og reduceres. Det fremgår ikke af min opgave - endnu :)

Men S stiger med OT = +2 (oxideres)

Hva så med det atom, der oxideres. Er det ikke O-atomet i O2, som man skal kigge på?

Sætter man det OT = 0 på venstre sider og OT = 1 på højre?

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. september 2005 af frodo (Slettet)

nu mener du vel, at O reduceres, eftersom S ganske rigtigt oxideres og går 2 op i OT

O i O2 reduceres hhv. 2 ned og 1 ned, mens O i H2O oxideres 1 op..

Svar #15
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Damn... det jeg skrev var hvertfald noget sludder. Mente, sm du skriver, I reduceres! Og der skulle egentlig ha' stået:

Sætter man det OT = 0 på venstre sider og OT = -1 på højre

Nå, men vil det så sige, at man i denne reaktion ikke (som man plejer) blot skal kigge på to atomer, der oxideres og reduceres, men derimod (hvis man kan tillade sig at sige det på denne måde) på fire:

S - oxideres +2
O - reduceres -2
O - reduceres -1
O - oxideres +1

Svar #16
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Argh, damn - sikke mange taste- og stavefejl :s zzzZZZ!!

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. september 2005 af frodo (Slettet)

ja rent teoretisk bør man gøre sådan, men i praksis, kan vi lege, at O'et fra vand hopper over i sulfitionen, og O således kun reduceres med -1 i O2

Svar #18
06. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Okai. Jamen så tror jeg faktisk det var det. 1000 tak for hjælpen endnu engang, hr. Frodo. Du må have en fortsat go' aften :D

Svar #19
07. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Arh... Opdagede lige, at jeg mangler en opgave. Man får oplyst, at cocain er en base med pKb = 5,59 ved 25C. For at beregne pH for en 5,0*10^-3 M opløsning af cocain i vand ved 25C, skal man så ikke benytte formelen:

pOH = ½ * (pKb - log(cb))

14 - pOH = pH

Eller? :o

Brugbart svar (0)

Svar #20
07. september 2005 af frodo (Slettet)

jo, den er rigtig. Men jeg mangler et argument for basiciteten af cocain.

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.