Matematik

Arealet og differentialligning

15. august 2012 af Whut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til opgave 13c og 14a til 14c. Prøv se vedhæftet fil.

Til opgave 14a, indsætter jeg tallene ind på ligningen, hvor man så får dm/dt = -0.04

Til opgave 14b forstår jeg ikke helt. Skal jeg beregne m'(0) = 87 for at isolere k? Jeg ved, det er forkert.

Til opgave 14c, er det næsten ligesom 14b, hvor jeg skal bestemme k, når m'(100) = 80? (igen forkert)

Vedhæftet fil: Opgave 13 og 14.png

Svar #1
15. august 2012 af Whut (Slettet)

Glem opgave 14. Har fundet ud af det. Jeg mangler kun 13c


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2012 af hesch (Slettet)

Maximalt tværsnit findes der hvor f(x) har sin maksimale værdi. Differentier f(x) og  sæt df(x)/dx = 0, for at finde xmax-værdien. Indsæt xmax i f(x) for at finde maksimal radius i omdrejningslegemet.


Skriv et svar til: Arealet og differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.