Fysik

Termodynamik 2

20. august 2012 af student1982 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er helt "lost" hvad angår at løse a & b, nogle der kan hjælpe?

Vedhæfter opgaven

Vedhæftet fil: opg2.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af peter lind

a) hvis trykket inde i beholderen var større end udenfor vil den øverste plade blive presset op. Tilsvarende gælder hvis den er lavere.

Bestem rumfanget af den ideale gasligning

b) Du skal bruge

   1. den ideale gasligning.

   2. Tilført energi = PdV

   3. Temperaturen er kun afhængig af temperaturen. Jeg kan ikke lige huske hvad varmekapaciteten er; men den må kunne slås op i din bog.

 

 


Svar #2
21. august 2012 af student1982 (Slettet)

Har fundet tryk til 1.1*10^5 Pa

Volumen til 2.2*10^-2 m^3

Hvad gør jeg så for temperatur?

Varmekapaciteten er 1838 j/kg*K for oxygen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af peter lind

Med varmekapaciteten c gælder for små ændreinger  c*dT = -P*dV = -(nRT/V)dV


Skriv et svar til: Termodynamik 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.