Fysik

Termodynamik opgave

21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet. 

i opgave a) skal jeg skitsere forløbet i en PV-diagram. hvordan gør jeg dette? 

Løsningen har jeg, men jeg kan ikke se hvordan læreren er kommet frem til hvordan grafen kommer til at se ud. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Tegn grafen for funktionen P = a/V2


Svar #2
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg forsøgte at få Maple til at tegne en graf, og resultatet ser noget kompliceret ud end det læreren har tegn. 

Resultat vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Et PV-diagram et et 2-dimensionalt diagram. Genlæs #1. Grafen vil ligne en hyperbelgren.


Svar #4
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#3 Ja det er jeg klar over, og jeg har tegnet PV diagrammer mange gange. 

Men Maple vil ikke tegne en en 2D diagram over netop den funktion. Hvordan kan jeg gøre det håndkraft? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Skitser grafen for funktionen y = f(x) = a/x2 .


Svar #6
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

så vil den ikke tegne noget...

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, hvis du ikke har givet a nogen værdi, er det klart, at der ikke tegnes nogen graf.


Svar #8
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

men a er jo en konstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, netop.


Svar #10
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

skal jeg så indsætte et tilfældigt tal ind? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, ellers kan du jo ikke få dit program til at skitsere funktionens graf.


Svar #12
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det virker ikke stadig. Ved ikke om du kan illustrere det, hvis du har et CAS program. Maple er ikke til..

 

men et andet spørgsmål også 

hvis jeg har et tal med denne enhed 

3.12 s-2 

Er selve tallet også i -2 eller kun enheden? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er enheden, der er s-2 .  Der er 3.12 af den slags enheder.

Lav dog en skitse i hånden. Som jeg nævnte ovenfor, vil grafen minde om en hyperbelgren.

Eller sæt a til en eller anden værdi, for eksempel 0,1 , og tegn så grafen for funktionen f(x) = 0,1/x2 .


Svar #14
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Mht 3.12 s-2

jeg har udtrykket

     -T * R + F*r = M*R2 * a     hvor

a = 3.12s-2 , T = 80 N , r = 0.18m , R = 0.32m, M = 80 kg 

heraf skal jeg finde isolere og finde F 

hvilket jeg får til

     F = 284.2

hvis jeg bruger Maple og solver (vel og mærke uden enheder) 

men dette er forkert, da facit er F = 147 

dette får jeg også, hvis jeg skriver a = 3.12-2     istedet for     a = 3.12 

 

 


Svar #15
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Mht spørgsmålet i #0 

jeg lavede et sildeben, da jeg ikke forstår at bruge Maple. 

a/v2   1      2          3

P        1     1/2       1/3

Så det bliver en graf, der falder og minder ganske rigtigt om en hyberpel. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man får så

F = (MR2a + TR)/r

og indsætter man de angivne tal, fås F = 284.2N. Man skal indsætte de anførte tal. Hvis a = 3.12s-2 indsætter man talværdien for a; man skal ikke lave om på talværdien ved at kvadrere eller invertere. Måske dit udtryk ikke er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, du må have hørt om funktionen f(x) = 1/x2 før?


Svar #18
21. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg indsætter løsniningen, så kan du se hvordan udtrykket skal se ud. 

Kan du regne efter og se om du får det samme som det, læreren har fået? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det spørgsmål hører vel til din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1224538 . Det havde været mere passende at fortsætte diskussionen i den anden tråd, hvor opgaven er formuleret.


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Men man har så

rF - RT = Iα = mR2α ,

hvoraf

F = (mR2α + RT)/r

Her er m cykelhjulets masse m = 2,9kg, ikke den samlede masse M = 80kg. Indsætter man de korrekte værdier, fås

F = 147,4N


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.