Matematik

løs en eksponentiel funktion

22. august 2012 af Helenesparre (Slettet)

Hej.

Jeg har en funktion der heller f(x)=360.000*0,7^x
og skal nu løse f(x)=180.000

jeg ved jeg skal sige 360.000*0,7^x = 180.000

men resten kan jeg slet ikke komme i tanke om, nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

 

                     360.000·0,7x = 180.000               divider med 360.000     

                     0,7x = (1/2)                                   logaritmér

                     log(0,7)·x = log(1/2)                     divider med log(0,7)

                     x = log(1/2) / log(0,7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs så ligningen

0,7x = 180000/360000 = 1/2

Tag logaritmen på hver side og isoler x.


Svar #3
22. august 2012 af Helenesparre (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: løs en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.