Matematik

eksponentiel funktion

24. august 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej en der kan hjælpe mig med den her.

 

En eksponentiel funktion har forskriften  y = 24 . 0,825x

Bestem hvor mange procent y-værdien falder, når den absolutte x-tilvækst er Δx = 4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du kan sætte ind fx regn y for x=0

y = 24 * 0.8250=24*1 = 24

så gør det samme med x=4 og find ud af hvor mange procent den er faldet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af mathon

alment
                           y = b·ax


                           y2/y1 = aΔx

                           (y2-y1)/y1 = (aΔx - 1)
eller skrevet
                           Δy/y = (aΔx - 1)                                             Δy er y-tilvæksten
og
                           (Δy/y)·100% = ((aΔx - 1))·100%                  (Δy/y)·100% er y-tilvæksten i %
   

                          

                            


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.