Matematik

Pleasse hjælp hurtig (nødstilfælde)

27. august 2012 af Idasp96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære jer derude jeg har desværre store problemer med at reducere ligninger jeg håber nogle vil hjælpe mig, da jeg har prøvet at læse opgaverne i flere timer nu - og skal aflverers imorgen - håber nogle søde mennesker er i stand til at hjælpe mig!

reducer:

14 x b - 14 (b - a)

og

(10 + 15a)/5 - 3a

please hjælp mig kh Ida.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2012 af JonasMcc (Slettet)

Hej. I den første opgave ganger du ledvis ind i parentesen. Dvs. 

14b - 14(b-a) = 14b - 14b + 14a = 14a.

Parentesen bliver ophævet ved at jeg siger -14 * b og -14 * (-a). Den næste opgave løses ved at du dividerer det første led i tælleren 10 med nævneren 5 og derefter det andet led i tælleren med nævneren 5. Så fås: 

10/5 + 15a/5 -3a = 2 + 3a - 3a = 2 

Håber det hjalp. 

Med venlig hilsen Jonas :)


Svar #2
27. august 2012 af Idasp96 (Slettet)

Tusinde tak for din hjælp forstår nu det meget bedre!

KH. Ida :)


Skriv et svar til: Pleasse hjælp hurtig (nødstilfælde)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.