Matematik

Afledet funktion

27. august 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave: Beregn den afledede funktion til f v.h.a. formlen: f(x) = e2x-5-e7x

 

Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre med de der e'er. Ved ikke, hvad jeg må "tage ned" fra det opløftede.

Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

 

                     f(x) = e2x-5- e7x

                     f ' (x) = 2·e2x-5  - 7·e7x                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af nielsenHTX

brug at (ex)'=ex og at det er en sammensat funktion.


Svar #3
27. august 2012 af Solvejens (Slettet)

Tak for det, mathon.


Svar #4
27. august 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg skulle lige have fundet mine regneregler frem. Men tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Del funktionen op således f'(x)=(e2x-5)' - (e7x)'.

I første del anvender du kædereglen (e2x-5)', hvor u=2x-5, således at (eu)'=u*eu=2x-5*e2x-5. Differentier her 2x-5 og lad e2x-5 stå. 

Sidste del differentieres som (ekx)'=kekx

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke korrekt, at  (eu)' = u·eu . Derimod gælder der

      (eu)' = u'·eu = (2x-5)' · e2x-5 ,

og det er nødvendigt at benytte parenteser.


Skriv et svar til: Afledet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.