Fysik

Rumfang af fortrængt vandmængde

27. august 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave: En træbjælke med massen 50 kg flyder på vand. Hvor stort er rumfanget af den fortrængte vandmængde?

 

Vands densitet: 0,998 × 103 kg/m3

Jeg har fundet ud af, at:   Vv = m / ρv = 50 kg / (998 kg/m3) = 0,0501 m3

Jeg ved ikke, hvordan jeg kommer videre i min besvarelse af spørgsmålet. Nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når bjælken flyder, er størrelsen af opdriften lig med størrelsen af tyngdekraften på bjælken. Størrelsen af opdriften er lig med tyngden af den fortrængte vandmængde. Og det ser da ud til, at du har bestemt rumfanget af den fortrængte vandmængde.


Svar #2
27. august 2012 af Solvejens (Slettet)

Så svaret på spørgsmålet er altså bare 0,0501 m3 ?

Skal jeg tolke det som et trick-spørgsmål så? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Ja, det er korrekt.

b) Hvorfor fortolker du det som et trick-spørgsmål?


Svar #4
27. august 2012 af Solvejens (Slettet)

#3

Jeg synes umiddelbart bare, at det lyder for simpelt. Vil gerne, at jeg skal regne videre for at finde svaret på spørgsmålet. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af mathon

@#4

flydning

                           Fop = Vunder·ρvand·g = mbjælke·g

                           Vunder·ρvand = mbjælke
 

                           Vunder = Vfortrængt = mbjælke / ρvand

 

 


Skriv et svar til: Rumfang af fortrængt vandmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.