Fysik

Fysik - mangler hjælp til 2 opgaver.

28. august 2012 af NickHansen01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

go' aften.

Har siddet hele aften med lidt fysik, og forsøgte at løse opgaverne, som vi fik tildelt. Er desværre stødt ind i to opgaver - som jeg ikke kan løse uden hjælp.

 

1. Hvordan viser man at a=ω^2·r kan omformuleres til a=v^2/r=(4·π^2·r)/T^2?

2. Personen på karrusellen vejer 70 KG, og karrusellen drejer en gang rundt på 12 sekunder, og manden står 4 m fra centrum.

Hvilken kraft skal gnidningskraften mellem karruselgulvet og hans sko levere?

 

mvh, Nick :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af mathon

2.

                                      Fgnid = Fcentripetal = m·acentripetal

                                      Fgnid = m·ω2·r

                                      Fgnid = m·(2π/T)2·r

                                      Fgnid = (70 kg)·(2π/(12 s))2·(4 m)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af 2k3 (Slettet)

#2,

kan du hjælpe med opgave 1? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2012 af mathon

              
                           ...fik du svar på i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af 2k3 (Slettet)

#4.

Er det muligt, du vil komme med en lidt bedre forklaring på, hvordan jeg viser det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2012 af mathon

ikke bedre

       hastigheden
                             v = (2π·r) / T = (2π/T)·r = ω·r   

                             v = ω·r

                isoler    ω 

                og substituer ω
                i
                             a = ω2·r

 


Skriv et svar til: Fysik - mangler hjælp til 2 opgaver.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.