Fysik

Bestemme opdrift og masse for en kugle ophængt i vand

29. august 2012 af hansi30 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude.

Jeg får at vide, at Kuglens rumfang er V=5.6cm^3 og væskens densitet er rho=1.26g/cm^3.

Jeg kender allerede til formlen: F[op] = rho*V*g, men jeg er lidt usikker på enhederne. Og mht. til massen er kuglen er jeg helt på bar bund. Håber der er nogle der har et bud?

,


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af mathon

                
                       Fop(væske) = (5.6·10-6 m3)·(1260 kg/m3)·(9,81 N/kg) = 0,0692 N

                       Fop(vand) = (5.6·10-6 m3)·(998 kg/m3)·(9,81 N/kg) = 0,0548 N


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af mathon

                       m = Ftyngde  / g


Skriv et svar til: Bestemme opdrift og masse for en kugle ophængt i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.