Kemi

fremstilling - fortynding med vand

30. august 2012 af Dffd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg har brug for hjælp til den her opgave, for det er lang tid siden, jeg har kemi.. kan ikke huske hvordan.. hverken formler eller lignende :(

Hvor mange mL 4,00 M HCl skal der bruges for at fremstille 300 mL 0,050 M HCl ved fortynding med vand?
 

Tusind tak.. på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

For at beregne mængden af din 4M HCl, bruges formlen

C1*V1=C2*V2

hvor C er koncentration og V er volumen.

Når man indsætter tallene bliver det til:

4M * x ml = 300 ml * 0,05 M => x = (0,3*0,05)//4 = 3,75 ml.

 

Håber det hjælper.


Svar #2
30. august 2012 af Dffd (Slettet)

Det gjorde det bestemt.. tak!

Hvis man skal finde formler for nogle stoffer, hvor chlor har oxidationstrin: -I, I, III, V, VII... hvor skal man så kigge hen?

Er der en bestemt formel.. eller måde hvorpå man kan finde de formler på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2012 af mathon

 

             i oxidationstrin     -1        0        +3           +5            +7
                                       HCl-     Cl2    HClO2     HClO3     HClO4


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2012 af mathon

 

     HCl-   --->   HCl


Svar #5
30. august 2012 af Dffd (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvordan du finder ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2012 af mathon

  H har OT = +1

  O har OT = -2

                               så kan du jo selv beregne OT for Cl,
                               da summen af grundstoffernes OT
                               skal være lig med ladningen - regnet med fortegn -
                               udadtil


Skriv et svar til: fremstilling - fortynding med vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.