Matematik

Hurtigt spørgsmål til en sum

01. september 2012 af JonasMcc (Slettet)

Jeg har en sum der ser ud som følger:

Med denne funktion vil jeg få rækken: 5+6+7+8+9+10 = 45. Er der en måde hvorpå at x værdien stiger med 5 pr. gang altså rækken: 5 + 10 = 15? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jo altså:

x=12  (x*5) = 5*1+5*10 = 5+10=15


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af YesMe (Slettet)

\sum_{i=m}^n x_i = x_m + x_{m+1} + x_{m+2} +\cdots+ x_{n-1} + x_n.  

Svar #3
01. september 2012 af JonasMcc (Slettet)

Mange tak. Jeg skal lære at tænke mig om haha!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg forstår ikke helt dit problem, og hvad skal du med alle de p'er?


Svar #5
01. september 2012 af JonasMcc (Slettet)

#4


Jeg forstår ikke helt dit problem, og hvad skal du med alle de p'er?

Dem kan du bare ignorere. Jeg forsøgte bare at skrive LaTeX i forummet men det blev vist formateret på mærkelig vis. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2012 af Erik Morsing (Slettet)

ok


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål til en sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.