Kemi

Titering af stærk syre med stærk base

02. september 2012 af markpetersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

25 ml 0,0940 M HCl titreres med 0,100 M NaOH-. Tegn titrerkruven på grundlag af pH-beregninger i udvalgte punkter.

 

Håber der nogen der kan hjælpe.

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af mathon

pH i 25 ml 0,0940 M HCl
er
                 pH = -
log(cs) = -log(0,0940) = 1,0

begyndelsesstofmængde
                 n(H3O+) = V·cs = (0,025 L) · (0,0940 mol/L) = 0,00235 mol
 

titratorvolumen
          
                 Vo =
(0,00235 mol) / (0,100 mol/L) = 0,0235 L = 23,5 mL
 


Svar #2
02. september 2012 af markpetersen (Slettet)

Mange tak :)


Svar #3
02. september 2012 af markpetersen (Slettet)

Hvordan skal man så tegne titrerkurven ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2012 af mathon

  

           ...ved beregning af støttepunkter


Svar #5
02. september 2012 af markpetersen (Slettet)

Forstår ikke hvordan dette gøres?

Går ud fra det er de udvalgte punkter som det lyder fra opgaven, men hvad er de udvalgte punkter og hvordan kan de beregnes?

 

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2012 af mathon

      tilsat 10 mL NaOH

            indeholdende
                                 n(OH-) = (0,010 L) · (0,100 mol/L) = 0,0010 mol

                                 n(H3O+)rest = (0,00235 mol) - (0,0010 mol) = 0,00135 mol

                                 c(H3O+) = n/V = (0,00135 mol) / (0,035 L) = 0,038571 M

                                 pH = -log([H3O+]) = -log(0,038571) = 1,4
                              
 


Svar #7
02. september 2012 af markpetersen (Slettet)

Så man bestemmer selv hvor meget man tilsætter?

 

Hvad kan beregning af pH bruges til når man skal tegne grafen

 

Hvis vi har pH på y aksen og 0,100 M NaOH på x aksen, hvordan skal kurven så være? 

 

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2012 af mathon

       

                          ...pH er en funktion af tilsat volumen NaOH

                             mL tilsat NaOH på 1.-aksen

                             pH på 2.-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2012 af mathon

      tilsat 15 mL NaOH

            indeholdende
                                 n(OH-) = (0,015 L) · (0,100 mol/L) = 0,0015 mol

                                 n(H3O+)rest = (0,00235 mol) - (0,0015 mol) = 0,00085 mol

                                 c(H3O+) = n/V = (0,00085 mol) / (0,040 L) = 0,02125 M

                                 pH = -log([H3O+]) = -log(0,02125) = 1,7


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2012 af mathon

      tilsat 20 mL NaOH

            indeholdende
                                 n(OH-) = (0,020 L) · (0,100 mol/L) = 0,0020 mol

                                 n(H3O+)rest = (0,00235 mol) - (0,0020 mol) = 0,00035 mol

                                 c(H3O+) = n/V = (0,00035 mol) / (0,045 L) = 0,007778 M

                                 pH = -log([H3O+]) = -log(0,007778) = 2,1

 


Svar #11
02. september 2012 af markpetersen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. september 2012 af mathon


                        ...genlæs #8


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. september 2012 af mathon

      tilsat 23 mL NaOH

            indeholdende
                                 n(OH-) = (0,023 L) · (0,100 mol/L) = 0,0023 mol

                                 n(H3O+)rest = (0,00235 mol) - (0,0023 mol) = 0,00005 mol

                                 c(H3O+) = n/V = (0,00005 mol) / (0,048 L) = 0,001042

                                 pH = -log([H3O+]) = -log(0,001042) = 3,0

 


Skriv et svar til: Titering af stærk syre med stærk base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.