Fysik

bestem afstanden (hjælp)

04. september 2012 af pnorgren (Slettet)

1.  du skal bestemme afstanden mellem bropillerne (se vedhæftet fil)

2. Hvis højden af pylonen øges til 200m hvor stor bliver afstanden mellem bropillerne så.


Broen der her tænkes på er Storebælt..

har hårdt brug for et svar, på forhånd tak

Vedhæftet fil: fysik mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af SuneChr

f(0) = 13

Gør brug af symmetrien.


Svar #2
04. september 2012 af pnorgren (Slettet)

har prøvet det forskellige men bøvler lidt med resultaterne, kunne være fedt hvis der var nogen der havde svarene på opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af mathon

                        (y + 122) = 93·e-0,008x + 42·e0,008x

                        (200 + 122)·e0,008x = 93 + 42·(e0,008x)2

                        42·(e0,008x)2 - 322·e0,008x + 93 = 0

her sættes
z = e0,008x > 0

       hvoraf
                        42·z2 - 322·z + 93 = 0   og   z>99

                        z = 0,300607  v  z = 7,36606

       hvilket giver
                        e0,008x = 0,300607

                        0,008x = ln(0,300607)

                        x = ln(0,300607)/0,008 = -150,244

           og        

                        e0,008x = 7,36606

                        0,008x = ln(7,36606)

                        x = ln(7,36606)/0,008 = 249,610

         pylonafstand = 249,610 - (-150,244) = 399,854

                


Skriv et svar til: bestem afstanden (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.