Matematik

Cylinderformet stearinlys, som har samme højde og diameter

05. september 2012 af Lise011 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle der har tid til at hjælpe!

Det ville betyde super meget hvis i gad at tage jer tid til at hjælpe mig!

her kommer spørgsmålet:

I et cylinderformet stearinlys er diameter og højde lige store. Hvor stor skal radius være i et kugleformet lys med samme mængde stearin?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af mathon

 

        Vcyl = 2r·π·r2 = 2π·r3

        Vkugle = (4π/3)·R3 = 2π·r3

                     R3 = (3/2)·r3 = 1,5·r3

                     R = 3√(1,5)·r

 


Skriv et svar til: Cylinderformet stearinlys, som har samme højde og diameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.