Matematik

Naturlig logaritme

05. september 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med denne ene enkelte opgave, som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal gribe an.

Opgaven er følgende:

 

 ln(2x)=0,6

 

Er der nogen derude der kan hjælpe med at forklare hvordan den skal løses? :)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner, så

x = eln(x) .

Tag eksponentialfunktionen på hver side af ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2012 af peter lind

2x = eln(2x) = e0,6


Svar #3
05. september 2012 af spasmageren

Tak for hjælpen begge to :)


Skriv et svar til: Naturlig logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.