Fysik

Massetiltrækning og elektrisk kraft, når afstanden er 1 meter - hjælp!

06. september 2012 af HallC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en fysik aflevering og har brug for at nogen gider kigge disse tre punkter igennem og se, om det er helt hen i vejret det jeg har lavet og evt hjælpe mig videre med punkt B og C..

Har fået følgende spørgsmål:

a) Find massetiltrækningskraften og den elektriske kraft når afstanden mellem dem er 1 meter.

FG = 6.67 * 10^-11 (N*m^2/kg^2) * ((mp * mp) / r^2)

mp = 1,672621154 * 10^-27 kg = 1,007276467 unit
r^2 = 1 m^2 = 1 m

FG = 6.67 * 10^-11 (N*m^2/kg^2) * ((mp * mp) / r^2) = 6.67 * 10^-11 (N*m^2/kg^2) * ((1,007276467 u * 1,007276467 u) / 1 m) = 6.67 * 10^-11 (N*m^2/kg^2) * (1,015 u / 1 m ) = 6.67 * 10^-11 (N*m^2/kg^2) * 1015 u/m = 6.77 * 10^-8 m^2 units/kg s^2


Fe = 9 * 109 (N*m^2/C^2) *( (e * e) / r^2)
e = 1,602 * 10^-19 Coulomb
r2 = 1 m^2 = 1 m
Fe = 9 * 109 (N*m^2/C^2) * ((1,602 * 10^-19 C) * (1,602 * 10^-19 C) / 1 m) = 2.566 * 10^-32 s^2 A^2/m

Er der nogen, der kan svare mig på om dette er helt hen i vejret??

b) Hvor mange gange er den elektriske kraft større end masse-tiltrækningskraften?
Hvordan finder jeg ud af dette?? Kan jo ikke bare dividere dem, da deres enheder ikke er ens??

c) Hvor stor ville den elektriske kraft have været, hvis det var mellem en elektron og en proton?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af peter lind

Når du skal beregne tyngdekraften skal du bruge enheder i kg fordi det kræver din værdi af G.

Alle kræfter har samme enheder her formodentlig Newton så du kan godt foretage den division


Svar #2
06. september 2012 af HallC (Slettet)

Så er det rigtigt, det jeg har udregnet i A?

Og hvis jeg dividerer det, ser det således ud:

(2.566 * 10^-32 s^2 A^2/m) / (6.77 * 10^-8 m^2 units/kg s^2) = 3.79 * 10^-25 kg A^2 / (m^3 unit)

Er det et acceptabelt svar??


Skriv et svar til: Massetiltrækning og elektrisk kraft, når afstanden er 1 meter - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.