Kemi

Syrer og baser

06. september 2012 af Sille901 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ...

 

Jeg har lige regnet følgende opgaver, og vil gerne havde bekræftet, at jeg har regnet rigtigt.. :) Derfor håber jeg, der er en venlig sjæl derude, der gider at tjekke efter, om mine beregninger er rigtige.. 

1. Beregn koncentrationen af hydroxidioner i en opløsning med en oxoniumionkoncentration på 0,0002M?

- 5 x 10-11

 

2. Beregn en opløsnings pH værdi når der vides at denne indeholder oxonium-ioner i en koncentration på 0,0002M. Beregn også pOH for denne opløsning?

- pH = 10,30

- 2 x 10-4

3. Beregn oxonium-ionkoncentrationen i en opløsning med pH = 2. Beregn også hydroxid-ionkoncentrationen i denne opløsning.

- 0,01

- hydroxidkoncentrationen forstår jeg så ikke lige hvordan jeg skal beregne her :s Skal jeg anvende de 0,01? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af needhelp1010 (Slettet)

du


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2012 af mathon

hydroxidionkoncentrationen forstår jeg så ikke lige hvordan jeg skal beregne her :s Skal jeg anvende de 0,01?

 

                     [OH-] = 10-14 /  [H3O+] = 10-14 / 10-2 = 10-12


Svar #3
06. september 2012 af Sille901 (Slettet)

Er mine besvarelser rigtige?

   

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af mathon

    2.    er forkert


Svar #5
06. september 2012 af Sille901 (Slettet)

Ja, pH skal være 3,70, ikke? Er det ikke det, der er fejlen ? :)

Er pOH også forkert regnet? - hvis ja, har jeg beregnet den til at være 10,301 nu? Har sagt -log(5,0 x 10-11)

     

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2012 af mathon

                      pH = -log([H3O+]) = -log(0,0002) = 3,7
ved 25ºC:

                      pOH = 14 - pH = 14 - 3,7 = 10,3


Svar #7
06. september 2012 af Sille901 (Slettet)

Yep, det har jeg også fået det til.. Tak for hjælpen :-)

 

Skriv et svar til: Syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.