Matematik

Isolering af formel

08. september 2012 af 1337Fubar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har denne lille opgave, som jeg er lidt i tvivl om.

Opgaven lyder:

De positive størrelser R, R1 og R2 er knyttet sammen af formlen: 1/R = 1/R1 + 1/R2

1) Bestem R, når R1 = 10 og R2 = 30

2) Isoler R i formlen.

3) Isoler R1 i formlen.

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg regner den første ud. Jeg tror ikke, at der er et indforstået parantes mellem de to brøker, så skal man bare plusse de to brøker normalt eller hvordan?

Og hvordan isolerer jeg R, når den allerede står i en brøk? Hvordan får jeg den til at komme op i tælleren, som man sikkert skal gøre?

Kom endelig selv med gode forslag :-)

 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af Isomorphician

1) Indsæt og udregn

2) Gang brøkerne med R

2) Gang brøkerne med R


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

        1/R = 1/R1 + 1/R2

2)     1    = (1/R1 + 1/R2) * R

        1 / (1/R1 + 1/R2)     = R

3)

        Træk 1/R2 fra på begge sider. Opløft i minus første.  (husk x-1 = 1/x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2012 af mathon

   kort:

                        1/R = 1/R1 + 1/R2


                         R = (R1·R2) / (R1 + R2)

 

 

                        1/R1 = 1/R - 1/R2

                        R1 = (R2·R) / (R2 - R)    

 

 


Skriv et svar til: Isolering af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.