Matematik

Rektangel...

08. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej..

Nogen, som har et forslag til, hvordan disse opgaver skal løses? Meget gerne med forklaringer..

- Jeg har vedhæftet en fil med opgaverne.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Rektangel.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af mathon

    rektanglets bredde kaldes b og dets længde kaldes L

                Omkreds  2L+2B = 64                b<L
hvoraf
                                    L + B = 32

                                    L = (32 - b)            


                Areal = L·b = (32 - b)·b = 231

               32b - b2 = 231

               b2 - 32b + 231 = 0 ..............         b<L

              


              

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af mathon

bemærk
                       ligningerne

                                                     L + B = 32
                                   og

                                                     L·b = 231                er symmetriske i L og B

 


Svar #3
09. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg kan ikke finde rundt i, hvilken opgave du hjælper mig med - kan du ikke prøve at forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har fået hjælp til den første opgave, hvor arealet er lig med 231 cm2 .

I den anden opgave er L·B = 325 , og L = B+12 .


Skriv et svar til: Rektangel...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.