Fysik

Person resistans

09. september 2012 af cecilielow (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

jeg er igang med en rapport om elektriske komponenter og deres resistanser, under denne rapport er jeg stødt på et spørgsmål omkring person resistans og hvad den afhænger af, nogle af jer, kloge hoveder,  som har prøvet at måle en person resistans, og kan fortælle mig hvordan jeg kan beskrive den?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af hesch (Slettet)

Jeg har lige målt mig selv:  1 til 2 MΩ, målt ved DC-spænding, fra den ene hånd til den anden. Målingen er stærkt afhængig af, hvor hårdt jeg klemmer om elektroderne.

Målt ved AC-spænding ( vekselspænding ), vil impedansen falde drastisk, sikkert grundet at kroppen indeholder en masse dipoler, der sættes i svingninger. Impedansen vil derfor her være frekvensafhængig med et minimum ved gættet 100 kHz.

Impedansen vil være kapacitiv, skulle min formodning være korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af hesch (Slettet)

#1: PS: Har prøvet at dyppe fingrene i saltvand:  Her faldt resistansen så ved DC-spænding til 50 kΩ.  Så resistansen ved kontaktovergangen, hud/elektrode, har meget stor betydning.   God rapport  :)


Svar #3
09. september 2012 af cecilielow (Slettet)

tusind tak :)

- så hvis man har svedige hænder vil man opnå et lavere resultat? :)

ved du om hjerterytme har nogen betydning? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af hesch (Slettet)

Ja den falder kraftigt, hvis du sætter målestrømmen op til et par Ampere.

Svar ( alvorligt ): Nej, det har den ikke, ejheller blodtryk og åndedræt.


Svar #5
09. september 2012 af cecilielow (Slettet)

jeg bliver liige nød til at spørge hvor mange MΩ går der på kΩ ? 

og hvor mange Ω går der på MΩ ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2012 af mathon

                                    1 MΩ = 1000 kΩ

                                    106 Ω = 1 MΩ


Svar #7
09. september 2012 af cecilielow (Slettet)

mange tak :)


Svar #8
09. september 2012 af cecilielow (Slettet)

gælder det så at hvis jeg har med Ampere 

at 

10^6 A = 1 MA?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2012 af hesch (Slettet)

Ja, M betyder Mega = 106  ( generelt )

k = kilo = 103

G = Giga = 109

m = milli = 10-3 osv.

Du kan givetvis google disse præfixer, og lære dem.


Skriv et svar til: Person resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.