Matematik

Opløsning i faktorer

09. september 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er denne ikke allerede opløst i faktorer? Jeg er lidt forvirret. 

 

972:  Opløs følgende andengradspolynomier i faktorer: 

f(x) = x2-x-30 

g(x) = 1/2x2-x-4

h(x) = 3x2+6x-429

 

På forhånd tak. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Find rødderne i polynomierne. Er rødderne r1 og r2 kan polynomiet skrives som a(x-r1)(x-r2) hvor a er koefficienten til x2


Svar #2
09. september 2012 af Star04 (Slettet)

altså skal jeg finde toppunkterne først? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2012 af peter lind

Det behøver du ikke; men du er nødvendigt   at finde rødderne


Svar #4
09. september 2012 af Star04 (Slettet)

Og det gør jeg ved at udregne diskriminanten ikke? 

 

f(x) = x2-x-30 =>

a= 1, b=-1 c=-30 =>

d=b2-4*ac => 

d= -12-4*1*(-30) 

d= 121

d<0, ingen løsning. 

 


Svar #5
09. september 2012 af Star04 (Slettet)

nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2012 af peter lind

d = (-1)2 -4*(1)*(-30) = (-1)2+4*30 > 0


Skriv et svar til: Opløsning i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.