Fysik

flere kredsløb

09. september 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Pga. succes med mine forrige spørgsmål bliver jeg ved. Som I nok har lagt mærke til, er jeg i gang med at lære kirchoffs love og tegne masker o.l. Jeg synes dog ikke altid det er klart, hvilke masker man skal lægge for at få de nødvendige ligninger. Betragt det vedhæftede kredsløb. For mig kan der lægges 3 masker - men måske misforstår jeg idéen bag dette begreb. Disse tre har jeg streget med farve. Mit spørgsmål er:
Hvilke 2 af disse tre masker er vigtige, og hvilken en bidrager ikke med noget yderligere information? Og i bedste fald, hvorfor?

Vedhæftet fil: kredsløb.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Du kan bruge dem alle 3 men du har kun behov for 2. Hvilken du må slette må du selv om. Da jeg hørte om det fik jeg en fin fidus. Læg en maske og klip en ledning -ligegyldig hvilken- i maskerne over. Læg dernæst en ny maske og klip over fortsæt til der ikke længere går en strøm nogen steder.


Svar #2
10. september 2012 af Mathematica (Slettet)

okay. Når jeg så bruger f.eks. den gule og den blå maske, skal jeg så for hver maske bruge den samlede strøm gennem R1 i min maskeligning eller kun strømmen, der også er gået igennem R2. 

Dvs. skal jeg for den gule maske have:

ξ = R2I2 + R1I

eller

ξ = R2I2 + R1I2

Og hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2012 af peter lind

Når du bruger den gule maske skal du kun bruge strømme fra den gule maske. Du skal simpelthen ignorere strømme fra den blå maske. Det giver:

E = I1*(R1+R2)

hvor I1 er den gule strøm.Det er formodentlig også det du mener med den sidste ligning. Du har blot ikke angivet hvad du mener med I2, hvad du bør gøre Du mangler iøvrigt også en orientering på den gule strøm.

Hvis jeg var dig ville jeg i stedet for den blå maske bruge den røde. Den går nemlig kun gennem et element, hvorfor det bliver mere simpelt.


Skriv et svar til: flere kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.