Fysik

Energi omdannelse - mit bud

11. september 2012 af mimok (Slettet)

I et elastikspring falder vovehalsen 25 m frit, før det elastiske tov begynder at bremse bevægelsen.

Først 40 m under startstedet vender elastikspringeren.

a) Hvor er den oprindelige mekaniske energi blevet af?

Jeg er ikke sikker, men inden faldet er alt den mekaniske energi = potentiel energien, mens den faldet bliver potentiel energi omdannet til kinetisk energi, derefter bliver den omdannet til potentiel energi?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2012 af peter lind

ja.


Svar #2
11. september 2012 af mimok (Slettet)

Energien er til slut potentiel energi, hvorfor det? Er det fordi at snoren er blevet strakt ud? er den potentielle energi inde i snoren? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2012 af peter lind

Det er korrekt at der er lagret energi i elastikken. Den følger formentlig Hooks lov F = -kx, hvor x er afstand i ligevægtsstilling. Den potentielle energi er her ½k*x2


Svar #4
11. september 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak! :D
Men jeg er stadig ikke helt sikker på, hvorfor den ender som potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af peter lind

Det kan jeg egentlig ikke sige så meget til. Energien er jo bevaret så den totale energi må ende et eller andet sted, oog dette et eller andet sted kan kun være energi i elastikken. Hvis elastikken følger Hooks lov, kan man så lave lidt yderligere regning på det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2012 af komikeren1 (Slettet)

Når elastikken er spændt helt ud må vi antage at vovehalsen har en fart = 0. dvs at han ingen kinetisk energi har, og derfor er al energien potentiel energi. Og den bliver korrekt beksrevet ved hjælp af Hooks lov


Skriv et svar til: Energi omdannelse - mit bud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.