Matematik

Sætte fælles faktor uden for parentes

11. september 2012 af Saraet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal sætte en fælles faktor uden for parentes i det her udtryk:

29(y + 3) - 2y(y + 3)

Det åbenlyst at det er y+3 der er en fælles faktor, men hvordan skal man stille den op, så det giver det samme som udtrykket? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af jnl123

 

a*F - b*F = F*(a-b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af NejTilSvampe

ups, tl:dr :p


Svar #3
11. september 2012 af Saraet (Slettet)

#1


 

a*F - b*F = F*(a-b)

Jeg forstår ikke hvad du mener? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

 

               29·(y + 3) - 2y(y + 3) = (y + 3)·(29 - 2y)


Svar #5
11. september 2012 af Saraet (Slettet)

#4


Du sætter ikke fælles faktor uden for parentes, det skal jo give det samme som det første udtryk? :-) 

               29·(y + 3) - 2y(y + 3) = (y + 3)·(29 - 2y)


Skriv et svar til: Sætte fælles faktor uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.