Matematik

små ligning opgaver, hjælp

11. september 2012 af Nathandrake3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg løser denne ligning? Forstår ikke helt hvordan det skal klares.. Ligningen står forresten i brøk, men ved ikke hvorfor den laver brøk om til /.

(x-2)/6 - (2x+13)/8 = 37/24 - (12+x)/4

 

 

Så er der også en anden opgave med to ubekendte jeg heller ikke forstår.. håber der er nogle der er flinke og hjælpe!

Ligninger med to ubekendte:

Opg 1) 
4x-6y=4
6x-9y=6

Opg 2)
y-x=1
x-y=8

tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner og fortsæt så med at isolere x.

Ligninger med to ubekendte: benyt substitutionsmetoden eller lige store koefficienters metode.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af HenrikKrog (Slettet)

Hej

Se om ikke note 19 på siden http://gymnoter.dk/matematik.html kan hjælpe dig.

MVH

Henrik


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af mathon

Opg 1) 
4x-6y=4
6x-9y=6

                          6x-9y=6  =  (4x-6y=4)·(3/2)

hvorfor der er talen om én og samme ligning
som har uendeligt mange løsninger

                                                                       ligningernes grafer er sammenfaldende rette linjer
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

Opg 2)
y-x=1

x-y=8

        I:    -x + y = 1
        II:    x - y = 8                     ligningerne adderes

              0 + 0 = 9                   hvilket er en absurditet

hvorfor
                     L = Ø

                                                                       ligningernes grafer er parallelle rette linjer uden fælles punkter


Svar #5
12. september 2012 af Nathandrake3 (Slettet)

Jeg forstår ikke det med at gange ligningen med brøkernes fællesnævner og så isolere x? Altså jeg ganger med 48... og hvad så efter? Jeg har prøvet at sætte mit svar ind i den oprindelige ligning, og får fejl hele tiden ;( 
Men ellers tak for svarene allesammen !


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man ganger hvert led i ligningen med brøkernes fællesnævner 48:

48·(x-2)/6 - 48·(2x+13)/8 = 48·37/24 - 48·(12+x)/4 , dvs

8·(x-2) - 6·(2x+13) = 2·37 - 12·(12+x)

Gang ud og reducer.


Svar #7
12. september 2012 af Nathandrake3 (Slettet)

Det var bedre. Mange tusind tak for det hurtige svar!


Skriv et svar til: små ligning opgaver, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.