Kemi

Bestemmelse af en reaktions hastighed til et givet tidsounkt

13. september 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der ved og kan hjælpe med, hvordan man bestemmer en reaktions hastighed til et givet tidspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvilke størrelser kender du?


Svar #2
13. september 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg kender ingen størrelser. Det er bare et spørgsmål, der er stillet i min opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af mathon

      

                       v(t) = -d[A]/dt                          hvor A er en reaktant


Svar #4
13. september 2012 af Solvejens (Slettet)

#3

Hvad er v?

Og har du skrevet minus delta A, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

v er hastigheden -d[A]/dt er hvor meget koncentration af stof a der forsvinder til tiden t i reaktionen:

A -> B

Det er ikke et delta fordi det er præcis til tiden t.


Svar #6
13. september 2012 af Solvejens (Slettet)

I min bog står der, at v = Δ(A) / Δt

Mig bekendt er trekanten et delta???


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2012 af mathon

   

                       ja - forfatterens tilnærmelse  i den udstrækning det betragtede tidsrum er "lille"

                             beregnet for elever, der endnu ikke har haft differentialregning


Svar #8
13. september 2012 af Solvejens (Slettet)

#7

Okay, på den måde...

Hvad siger man så, at størrelsen d er?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2012 af mathon

 

                       d[A]/dt =     limes Δ(A)/Δt
                                          Δt->0


Svar #10
13. september 2012 af Solvejens (Slettet)

Tak. Jeg tror, jeg har fat i det nu.


Skriv et svar til: Bestemmelse af en reaktions hastighed til et givet tidsounkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.