Matematik

Areal hjælp.

13. september 2012 af rawz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal regne arealet af det her ud: http://gyazo.com/e8019310ffe05b15b36a53807a4a48c8

 

indtil videre har jeg: (240*240)+(PI()*70*70*2)

 

 

Men det bliver til 883 meter, som vel ik passer. 

Vedhæftet fil: 123123123123.png

Svar #1
13. september 2012 af rawz (Slettet)

Også skal jeg også regne afstanden fra A til B ud. Nogen ide?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Metoden er rigtig nok, men Længden på rektanglet er ikke 240. Den er jo 240 plus diameter.

Afstand A-B  :  brug pythagoras.


Svar #3
13. september 2012 af rawz (Slettet)

#2


Metoden er rigtig nok, men Længden på rektanglet er ikke 240. Den er jo 240 plus diameter.

Afstand A-B  :  brug pythagoras.

 

Det med 240. Jeg har jo pludset 120 + 120 for en side i alt og så ganget med 120 + 120 for arealet. Efter det ((PI()*70*70*2) <- der begynder cirkel arealerne. Til sidst pludset dem alle.


Svar #4
13. september 2012 af rawz (Slettet)

#2


Metoden er rigtig nok, men Længden på rektanglet er ikke 240. Den er jo 240 plus diameter.

Afstand A-B  :  brug pythagoras.

 

 

Okay, jeg brugte pythagoras. Det blev 380^2+380^2=288800^2 som er sindsygt højt. Kan det virkelig passe?

 

Og angående det med 240 + diameter. Skal jo finde omkredsen af hele bassinet, og det gør jeg ved at først finde 240*4. Hvis man tæller diameteren med tæller man jo noget med der ikke er der. Det bøjer jo ud i cirkelen. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvordan kan  380^2+380^2 blive lig med 288800^2 ?? Der gælder, at  380^2+380^2 = 288800 . Det tager man så kvadratroden af for at finde hypotenusens længde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Figuren består af fire halvcirkler, hver med en radius på r = 70cm, samt et kvadrat, hvis sidelængde er

s = 2·120cm + 2·r .

Afstanden fra A til B er |AB| = s·√2 .


Skriv et svar til: Areal hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.