Kemi

Iod i forskellig opløsning - ligevægtsloven

14. september 2012 af Roselina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skriver man bare denne almindeligt op?

 

I2 (s)  ⇔    I2 (aq)

 

I2 (aq)/ I2 (s) = Kc??


Svar #1
14. september 2012 af Roselina (Slettet)

Aha... Jeg har overset noget totalt dumt... Nemlig at reaktionsbrøken kun gælder for gasser eller reaktioner i meget fortyndet opløsning.

Jeg har dog stadig et spørgsmål, for skal jeg så bare skrive at I2=Kc? Jeg har jo ikke noget at skrive i nævneren...

På samme måde med mine andre opgaver, der lyder:

a) CaCO3 (s)       ⇔     CaO (s)   +   CO2 (g)

Giver den bare CO2=Kc?

e) Ag+ (aq)    +    Cl- (aq)   ⇔  AgCl (s)

Bliver den Ag+ (aq)    •    Cl- (aq)=Kc?

 

I bogen står der bare at alt der ikke er gas eller meget fortyndet opløsning ikke skal regnes med i ligevægtsloven.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2012 af mathon

og
                                Ag+ (aq)    +    Cl- (aq)   ⇔  AgCl (s)

               
                               [Ag+ (aq)] [Cl- (aq)] = Kop = 1,6·10-10 M2

  


Skriv et svar til: Iod i forskellig opløsning - ligevægtsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.