Matematik

korrektur af udregning

15. september 2012 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har to opgaver, som jeg gerne vil have tjekket igennem.

 

4.3 (der er vedhæftet)

(3,14 · (7,6 : 2)2 · 25) - (((4/3) · 3,14 · (7,6 : 2)3) · 2) = 675,078 cm3 = 0.674078 L

 

4.4. Noget af vandet vel løbe tilbage i røret. Man regner med, at der i praksis vil blive pumpet ca. 0,5 L vand op mellem to kugler. Hvor stor en procentdel af det vand, der kan være mellem to kugler, bliver pumpet op?

(0,5 / 0.674078) · 100 = 74,1753 %

Kan I hjælpe her?

 

 

(dette er anden tråd vedr. dette emne - jeg glemte at vedhæfte)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du fik jo svar i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1235494

4.3 Rumfanget beregnes som rumfanget af en cylinder med radius r = 7,6cm/2 og højde h = 25cm minus rumfanget af en kugle med radius r = 7,6cm/2 , dvs

V = πr2·h - (4π/3)·r2

Der skal kun trækkes rumfanget af een kugle fra cylinderens rumfang. Du trækker to kugler fra.


Svar #2
15. september 2012 af fafdsafasd (Slettet)

#1

ja, men samtidig blev en skitse efterlyst. derfor oprettede jeg en ny tråd.

det er selvfølgelig rigtigt, at der kun er tale om en kugle, og i med, at der er tale om to halve. så udregningen ser således ud:


(3,14 · (7,6 : 2)2 · 25) - ((4/3) · 3,14 · (7,6 : 2)3) =


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af mathon

 

 

        (3,14 · ((7,6 cm) : 2)2 · (25 cm)) - ((4/3) · 3,14 · ((7,6 cm) : 2)3)  = 903,809 cm3 = 0,903809 L

                                                           der skal kun trækkes 1 kugles rumfang fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kunne jo have vedhæftet skitsen i den oprindelige tråd i stedet for at oprette en ny tråd.


Skriv et svar til: korrektur af udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.