Kemi

Kan k være over 1 ved ligevægt?

15. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

Hvorfor / hvorfor ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

K er ligevægtskonstanten som er defineret som:

K = [produkt]*[produkt] / ([reaktant] * [reaktant])

Derfor: hvis der er ligevægt vil der være lige store koncentrationer af reaktant og produkter ==> k=1.

Hvis K>1, er der mest produkt
Hvis K<1, er der mest reaktant.

Håber det hjælper.


Svar #2
16. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

okay tak for det. har li været ude for en opgave hvor koncentrationen at et stof skulle findes ved ligevægt. Brugt solve og fik to svar et under 1 og et over 1. Det under 1 stod i facit.. Men kan ikke se hordan det hænger sammen at man ser bort fra det over 1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Hvilken reaktion drejer det sig om ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2012 af mathon

når
                        Q = K/Kc

vil hvis
                        Q>1 ligevægten forskydes mod venstre

                        Q<1 ligevægten forskydes mod højre

                        Q=1 ligevægten være stationær


Skriv et svar til: Kan k være over 1 ved ligevægt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.