Matematik

Ligning med potens

16. september 2012 af Landschoff (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er lige startet i skole igen efter 10 år på arbejdsmarkedet... og i den periode har jeg glemt nogle af reglerne for ligninger:( Jeg skal have isoleret X i denne ligning

150 = 250-1/50^x

 

Hvordan gør jeg???

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler leddet 1/50x . Tag så logaritmen log() på hver side, og isoler x.


Svar #2
16. september 2012 af Landschoff (Slettet)

Hmm... ok

Kan stadig ikke helt:(

Jeg er kommet så langt;

 

1/50x = 100

 

Er det rigitgt indtil videre?

 

Endnu engang tak...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt så langt. Tag så logaritmen på hver side

-x·log(50) = log(100) = 2

og isoler x.


Skriv et svar til: Ligning med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.