Kemi

Syrer, baser og salte (H+ ioner)

17. september 2012 af katiarina (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)

Jeg har en opgave til på onsdag om syre, baser og salte. Men der er to opgaver jeg er helt i tvivl. Please hjælp mig, for det er meget vigtigt..

1. I en Jolly Cola er pH = 3,1. I en Coca Cola er pH = 2,5. I hvilken af colaerne er der flest H+ - ioner?

2. I en shampoo til normalt hår en pH = 6,5. I en shampoo til fedtet hår er pH = 8. I hvilken shampoo er der flest OH- - ioner?

Vil i ikke også forklare hvorfor, fordi jeg er helt fortabt. Men det behøver i ikke.

 

Tak på fohånd :))

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2012 af kuerten15

pH + pOH = 14, ved 25 grader celsius.

Jo lavere pH, desto "mere sur" er produktet og derfor er koncentrationen af H+-ioner også størst.

På den anden side. Jo højere pH, desto mere basisk er produktet og koncentrationen af H+ioner er lavere end koncentrationen af OH-ioner.

For at opsummere:

pH = 7: koncentrationen af H+ og OH-ioner lige store.

pH < 7: koncentrationen af H+-ioner er større end OH-ioner

pH > 7: koncentrationen af H+-ioner er lavere end OH-ioner


Svar #2
17. september 2012 af katiarina (Slettet)

Betyder det så at i den første opgave at det er Coca Colaen som har flest H+ ioner, og i den anden opgave at det er til shampoo til fedtet hår?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2012 af kuerten15

Ja.


Svar #4
17. september 2012 af katiarina (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Syrer, baser og salte (H+ ioner)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.