Matematik

Areal, hjælp :)

18. september 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Vil henvise til dette link:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=672946#672959

På figuren ses en vifte, der består af seks ens ligebenede trekanter samt et håndtag. Viften er symmetrisk omkring linien gennem H, I og J, og AH = BH = 10, 0 .
De seks trekanter danner tilsammen en figur, som kan indskrives i en halvcirkel
med centrum iH .

Viftens håndtag AJKI , der er skraveret på figuren, er sammensat af to ens trekanter. I trekant AIJ er AI = 11, 2 og | IJ | = 2, 0 .


Bestem håndtagets samlede areal, når AIJ =116, 6º

 

... har læst den igennem men får den til 19.99?  hvad gør jeg galt?

0.5*2*11.2*Sin(116.8) ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du henviser til en opgave, hvor linket ikke virker længere.

Prøv at finde et korrekt link til opgaven. Hvis du taster et mellemrum efter linket, bliver det til et hotlink, som man kan trykke på.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Håndtagets areal er 2 gange arealet af trekant AIJ, hvori man kender længden af højden AH og længden af grundlinien IJ .

Håndtagets areal er da

Ahåndtag = 2·(1/2)·|AH|·|IJ| = 10·2 = 20


Svar #4
18. september 2012 af Fleakeren (Slettet)

super super  :)


Skriv et svar til: Areal, hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.