Kemi

Kemi. reaktioner haster lidt!!

20. september 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Phosphortrichlorid, PCl3, anvendes bl.a. til fremstilling af pesticider.
Fremstillingen følger nedenstående reaktionsskema:
P4 (g) + 6Cl2 (g) ⇔4 PCl3 (g)

 

Reaktionen foregår ved 300ºC i en beholder på 25,0 L. Der lukkes 1,00 mol af hver af reaktanterne ind i en lufttom beholder. Reaktionen er ved disse reaktionsbetingelser fuldstændig forskudt mod højre.

 

b) Hvordan vil ligevægten forskydes, hvis trykket øges?

her tænker jeg at dér hvor der er færreste molekyler vil blive påvirket og dermed vil ligevægten forskydes mod produktet, men jeg er ikke sikker.


d) Beregn massen af phosphortrichlorid, PCl3, der dannes.

Forstår ikke. Er det bare massen af 4PCl3 eller??


e) Beregn partialtrykket for de tre stoffer, når reaktionen er forløbet til ende.

vil gerne have hjælp til den.. en formel kunne hjælpe meget.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af kuerten15

b)

Du skal anvende Le Chatelier's princip.

Der er 7 molekyler på venstre side og 4 molekyler på højre side. Hvis trykket øges, så vil ligevægten forskydes mod højre.

 

d)

n = m / MW

 

e)

Du skal anvende idealgasloven.


Svar #2
22. september 2012 af aatgsue (Slettet)

Tak for hjælpen. 

 

Opgave d)

Jeg har isoleret m og er gået i stå i:

m= n • M

M= 137,32 g/mol

n= 1 mol PCl3???

Kan jeg så udregne formlen således:

m= 1 mol * 137,32 g/mol??

 

 

Oplysninger til opgaven: 

Reaktionen foregår ved 300°C i en beholder på 25,0 L.
Der lukkes 1,00 mol af hver af reaktanterne ind i en lufttom beholder. Reaktionen er ved disse reaktionsbetingelser fuldstændig forskudt mod højre.


Svar #3
22. september 2012 af aatgsue (Slettet)

Nogen der ved det?


Skriv et svar til: Kemi. reaktioner haster lidt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.