Matematik

Hvilken formel??

20. september 2012 af MetLou (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sidder lige med en lille matematik opgave. 

Jeg skal beregne hvor stort befolkningstallet i Kenya vil være i år 2010 med en årlig stigning på 2.5%

Perioden går fra 2000-2010

I år 2000 var befolkningstallet 29.986 mio. 

Jeg stirrer mig vist blind på løsningen.. Derfor beder jeg nu om hjælp her.. 

På forhånd tak.. ;-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

f(2000 + x) = f(2000) · (1+0,025)x

hvor x er antal år efter år 2000.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2012 af keg (Slettet)

Hej,

prøv at bruge rentes rente formlen,

hvilket svarer til #1

 

eller:

Kn = K0(1+r)n


Svar #3
20. september 2012 af MetLou (Slettet)

Super.. Tak.. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2012 af leibniz (Slettet)

Lige en uddybning for #2

Kn er det indestående på en konto efter n antal terminer

K0 er det indestående på kontoen efter 0 terminer, dvs. ved indsættelsen af penge

(1+r) er 1 plus rentesatsen udtrykt som decimalbrøk

n er igen antallet af terminer

Lad os sige, at vi indsætter 2000 kr med en årsrente på 4 procent i ti år.

Det giver følgende formel:

K10= 2000 • (1+(4/100))10 ⇔ 2000 • 1,0410 = 2960,49

Der er tale om en eksponentiel funktion, hvor saldoen er en funktion af x terminer. Eksponentielle funktioner har den generelle form:

y = b• ax

Og det er det, #1 er inde på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skal jo så være

K10 = 2000 · 1,0410 = 2960,49

i det angivne eksempel.

Undlad at benytte symbolet × som gangetegn. Benyt gangeprikken · eller til nød computerstjernen * .


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2012 af leibniz (Slettet)

#5 potensen blev vist ædt, da jeg brugte superscript-funktionen. hm. rettet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det ser lidt bedre ud. Benyt dog helst den tynde gangeprik · ved multiplikation af tal. Den fede gangeprik • benyttes i forbindelse med skalarproduktet af to vektorer, som    ab .


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2012 af leibniz (Slettet)

#7 

Det er vist dig, der i går aldrig forklarede mig aldrig, hvordan min notation ifm differentialregning ville få Leibniz til at græde. Jeg er stadigvæk nysgerrig.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg påstod bestemt ikke, at han ville græde, men græmmes over din brug af differentialer som almindelige regnestørrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2012 af leibniz (Slettet)

#9 Det er du meget velkommen til at uddybe, gerne i den opdrindelige tråd.


Skriv et svar til: Hvilken formel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.